sałatki
22.01.2022
egzotyczna sałatka z czerwoną fasolą, mango, awokado i pomidorami
15 min
5 porcji
Na pierwszy rzut oka niesamowite połączenie-owoce, cebula i warzywa. Ale warto spróbować, a także dodać przyprawy do swojego smaku, a zrozumiesz, o co tu chodzi. Mango i awokado powinny być jak najbardziej dojrzałe, ale nadal zachować swój kształt.
Składniki
- czerwona fasola (puszka) – 250 g
- Mango - 1 rzecz
- awokado - 1 rzecz
- pomidory koktajlowe - 150 g
- cebula fioletowa (płytkie) – 1 rzecz
- sok z limonki - 1 art.
- Olej roślinny - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- Sol - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Spłucz fasolę w puszkach pod bieżącą wodą.
Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z limonki.
Posiekaj pomidory koktajlowe, obrane mango i cebulę.
Wszystko wymieszaj, dodaj sól, pieprz i olej.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy