dania główne 28.01.2022

kotlety z kurczaka zapiekane w panierce serowej

45 min
4 porcje
Kotlety z kurczaka zapiekane w panierce serowej
FomaA, stock.adobe.com
0

Przygotuj dziś pyszne kotlety na obiad. Zamiast bułki tartej proponuję użyć niesłodzonych płatków kukurydzianych. Skórka jest chrupiąca i smaczna. Wszystkie cechy gotowania są dalej w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Filet z kurczaka opłucz, osusz i pokrój w talerze o grubości około 1,5 centymetra.

Zawiń każdy kawałek w folię spożywczą i uderz młotkiem z obu stron, solą i pieprzem.

Jajka lekko ubij z mielonym pieprzem, solą i mąką.

Twardy ser zetrzyj na drobnej tarce.

Zetrzyj płatki kukurydziane wałkiem do ciasta na drobną miękisz.

Wymieszaj starty ser z płatkami kukurydzianymi i ułóż na szerokim talerzu.

Zanurz kotlety w cieście i zwiń w suchym kęsie.

Smaż kotlety na szybkim ogniu przez 1,5 minuty z każdej strony.

Ułóż kotlety na wysmarowanej blasze do pieczenia i piecz przez 25 minut w piekarniku o temperaturze 200 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy