
W sezonie wiśni nie przegap okazji, aby cieszyć się niesamowitą sałatką. Oryginalny smak mile cię zaskoczy. Czereśnie powinny być tak dojrzałe i soczyste, jak to tylko możliwe. Niektóre gospodynie domowe dodają rukolę, ale bardziej lubię bazylię.
Składniki
- wątróbka drobiowa - 300 g
- czereśnia - garść
- sałata - 100 g
- bazylia - kilka gałązek
- Olej roślinny - 3 art.
- sos sojowy - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dokładnie opłucz wątróbkę drobiową i osusz ręcznikami papierowymi.
Rozgrzej olej roślinny na patelni i smaż wątrobę do miękkości. Sól i pieprz przed wyłączeniem.
Obierz czereśnie z łodyg, nasion i pokrój na pół.
Rozerwij liście sałaty i bazylię na kawałki rękami.
Połącz wątróbkę drobiową, czereśnie, liście sałaty i bazylię.
Dodaj zmielony pieprz, sól i wymieszaj.
Ułóż sałatkę na talerzu i polej sosem sojowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy