Przedstawiam wam cudowną sałatkę z indykiem, żurawiną i jabłkami. To moja ulubiona kombinacja smaków. Lepiej jest wziąć jabłka słodko-kwaśne, a ser jest tak słony, jak to możliwe. Moim zdaniem najlepsze są Cheddar, Maasdam lub Gouda.
Składniki
- pierś z indyka (gotowane) – 400 g
- ziemniaki (gotowane) – 200 g
- Ser Cheddar (słony) – 100 g
- jabłka (średnie) – 2 kawałki
- żurawina (suszone) – pół szklanki
- majonez - 80 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój gotowanego indyka i ser w kostkę.
Jabłka i gotowane ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Dodaj suszoną żurawinę, sól i zmielony czarny pieprz.
Dodaj majonez i delikatnie wymieszaj. Staraj się nie wykonywać niepotrzebnych ruchów, aby uniknąć zgniatania miękkich składników.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy