sałatki 22.01.2022

Sałatka z indyka, żurawiny i jabłka

20 min
6 porcji
Sałatka z indyka, żurawiny i jabłek
MSPhotographic, stock.adobe.com
0

Przedstawiam wam cudowną sałatkę z indykiem, żurawiną i jabłkami. To moja ulubiona kombinacja smaków. Lepiej jest wziąć jabłka słodko-kwaśne, a ser jest tak słony, jak to możliwe. Moim zdaniem najlepsze są Cheddar, Maasdam lub Gouda.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój gotowanego indyka i ser w kostkę.

Jabłka i gotowane ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.

Dodaj suszoną żurawinę, sól i zmielony czarny pieprz.

Dodaj majonez i delikatnie wymieszaj. Staraj się nie wykonywać niepotrzebnych ruchów, aby uniknąć zgniatania miękkich składników.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy