
Nawet zwykłe połączenie kurczaka z grzybami w kuchni koreańskiej i azjatyckiej jako całości odgrywa zupełnie nowe kolory. Mówię Ci, jak zrobić świetną uniwersalną sałatkę, która zastąpi zarówno przystawkę, jak i danie główne.
Składniki
- Funchoza - 200 g
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- koreańska marchewka - 200 g
- papryka - 1 rzecz
- szczypiorek - 0.5 pęczek
- Sezam - 2 art.
- pieczarki - 150 g
- Shiitake - 150 g
- sos sojowy - 4 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kurczaka w paski i smaż na złoty kolor.
Pokrój paprykę w paski i lekko podsmaż, aż będzie miękka.
Osobno pokrój i usmaż pieczarki i shiitake.
Przygotuj funchozę zgodnie z instrukcją, dodaj marchewki i wymieszaj sałatkę.
Dodaj sezam i posiekaną zieloną cebulę, dopraw sałatkę do smaku i dopraw sosem sojowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy