sałatki 22.01.2022

Sałatka z ciecierzycą, czerwoną fasolą i pomidorkami koktajlowymi

10 min
5 porcji
Sałatka z ciecierzycą, czerwoną fasolą i pomidorkami koktajlowymi
Marco Mayer, stock.adobe.com
0

Bez mięsa możesz też zrobić obfitą sałatkę. Wypróbuj ten prosty przepis i przekonaj się o wszystkim! Ciecierzycę zalać zimną wodą i gotować na małym ogniu przez około 1 godzinę. Możesz skrócić czas, mocząc go przez 30-40 minut.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ciecierzycę i fasolę opłucz pod bieżącą wodą.

Przekrój pomidory koktajlowe na pół.

Fioletową cebulę obrać, pokroić i skropić octem winnym.

Połącz ciecierzycę, fasolę, pomidory i cebulę.

Dodaj sól, olej i delikatnie wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy