sałatki
22.01.2022
Sałatka z ciecierzycą, czerwoną fasolą i pomidorkami koktajlowymi
10 min
5 porcji
Bez mięsa możesz też zrobić obfitą sałatkę. Wypróbuj ten prosty przepis i przekonaj się o wszystkim! Ciecierzycę zalać zimną wodą i gotować na małym ogniu przez około 1 godzinę. Możesz skrócić czas, mocząc go przez 30-40 minut.
Składniki
- czerwona fasola (puszka) – 1 Bank
- ciecierzyca (gotowane) – 200 g
- pomidory koktajlowe - 200 g
- cebula - 1 rzecz
- ocet winny - 1 art.
- Olej roślinny (bez zapachu) – 30 ml
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ciecierzycę i fasolę opłucz pod bieżącą wodą.
Przekrój pomidory koktajlowe na pół.
Fioletową cebulę obrać, pokroić i skropić octem winnym.
Połącz ciecierzycę, fasolę, pomidory i cebulę.
Dodaj sól, olej i delikatnie wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy