Sałatki z koktajlem morskim to prawdziwy przysmak. Jednocześnie są dość przystępne, ponieważ gotowe mrożone mieszanki są sprzedawane w każdym supermarkecie. Przygotowują się w prosty sposób-poradzi sobie z tym początkujący. Tym razem proponuję dodać fasolę szparagową do owoców morza.
Składniki
- koktajl morski - 400 g
- rukola - 2 pęczek
- pomidory koktajlowe - 160 g
- fasolka szparagowa - 180 g
- Chili - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- włoskie zioła - 0.5 CZ. l.
- sól - 0.5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozgrzej patelnię minimalną ilością oleju i nałóż na nią koktajl morski. Nie rozmrażaj.
Smaż przez kilka minut na dużym ogniu. Dodaj wszystkie przyprawy i wymieszaj. Skrop sokiem z cytryny.
Gotuj zieloną fasolkę przez kilka minut, aż będzie miękka.
Pokrój wiśnie na pół i chili w cienkie pierścienie.
Dodaj rukolę i dopraw sałatkę oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy