sałatki 22.01.2022

Sałatka z czerwonej ryby, awokado, brokułów i szpinaku

15 min
3 porcje
Sałatka z czerwonej ryby, awokado, brokułów i szpinaku
Sea Wave, stock.adobe.com
0

Dzisiaj podzielę się z wami przepisem na niesamowicie pyszną sałatkę. Danie zachwyci prostotą przygotowania, wykwintnym smakiem i pięknem. W jednej porcji jest tyle witamin, że masz gwarancję energii i dobrego nastroju.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Smaż czerwoną rybę na oleju roślinnym do miękkości.

Ułożyć na talerzu, pokroić i skropić sokiem z cytryny.

Brokuły podzielić na małe różyczki i sparzyć wrzącą wodą.

Awokado obrać, pokroić i skropić octem.

Połącz ryby, szpinak, brokuły, jagody, awokado i sezam.

Dodaj sól, mielony pieprz, oliwę z oliwek i delikatnie wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy