Dzisiaj podzielę się z wami przepisem na niesamowicie pyszną sałatkę. Danie zachwyci prostotą przygotowania, wykwintnym smakiem i pięknem. W jednej porcji jest tyle witamin, że masz gwarancję energii i dobrego nastroju.
Składniki
- czerwona ryba - 200 g
- awokado - 1 rzecz
- brokuły - 150 g
- szpinak - 100 g
- Borówka - garść
- Sezam - 1 łyżeczka
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- ocet jabłkowy - 1 łyżeczka
- Olej roślinny - 2 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól morska - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Smaż czerwoną rybę na oleju roślinnym do miękkości.
Ułożyć na talerzu, pokroić i skropić sokiem z cytryny.
Brokuły podzielić na małe różyczki i sparzyć wrzącą wodą.
Awokado obrać, pokroić i skropić octem.
Połącz ryby, szpinak, brokuły, jagody, awokado i sezam.
Dodaj sól, mielony pieprz, oliwę z oliwek i delikatnie wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy