Fanta z agrestu i pomarańczy na zimę

25 min
12 porcji
Fanta z agrestu i pomarańczy na zimę
0

Wyobraź sobie, jak fajnie byłoby zejść do piwnicy i zabrać ze swojej półki słoik pysznej fanty? To prawda, że nie ma bąbelków i jest przygotowywany z naturalnych produktów. Fanta z agrestu i pomarańczy to świetna alternatywa dla napojów gazowanych.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Agrest posortuj, oczyść i spłucz.

Pomarańcze sparzyć wrzącą wodą i pokroić razem ze skórką.

W wysterylizowanych słoikach umieść jagody i kawałki pomarańczy.

Zalej wrzącą wodą, przykryj pokrywkami i pozostaw do ogrzania na 30 minut.

Odcedź do rondla, dodaj cukier, kwas cytrynowy i gotuj przez 3 minuty.

Wlej wrzący syrop do słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy