keczup pomidorowy z jabłkami, cebulą i czosnkiem

1 godz. 10 min.
24 porcje
Keczup pomidorowy z jabłkami, cebulą i czosnkiem
olyina, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz różnorodne sosy, zrób keczup pomidorowy z jabłkami, cebulą i czosnkiem. Pokochasz słodko-kwaśny smak i delikatny owocowy aromat. Aby lepiej zachować keczup, przed wyłączeniem należy dodać ocet lub sok z cytryny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i pokrój pomidory.

Obierz cebulę i czosnek, posiekaj.

Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki i obrać z pestek.

Przełóż wszystkie półfabrykaty przez maszynkę do mięsa i wymieszaj.

Umieść na małym ogniu i gotuj przez 45 minut.

Dodaj przyprawy, cukier, sól i gotuj przez kolejne 15 minut.

Wlej ocet i po 1 minucie zdejmij z ognia.

Rozłóż gorący keczup na wysterylizowanych słoikach i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy