Niedawno uzupełniła swoją skarbonkę szybkich, pysznych i zdrowych śniadań tym prostym przepisem na omlet z tuńczykiem. Doskonałe połączenie smaków, wysoka zawartość białka i po prostu zastrzyk wigoru na cały dzień są gwarantowane. Wolę podawać go z plasterkami pomidorów lub ogórków.
Składniki
- tuńczyk (w puszkach) – 1 Bank
- jaja kurze - 2 kawałki
- mleko - 1 art.
- Zieleń - 4 gałązki
- czosnek - 1 ząbek
- Olej roślinny - 1 art.
- sól - 1 szczypta
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
- papryka - 1 szczypta
- włoskie zioła - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj czosnek i smaż go na patelni dosłownie przez 20 sekund.
Odcedź płyn z tuńczyka, posiekaj i wyślij do czosnku na kolejne pół minuty.
Ubij jajka z mlekiem i przyprawami, wlej na patelnię i smaż omlet pod przykryciem, aż będzie ugotowany.
Gdy wierzchołek zacznie się wiązać, posyp go posiekanymi ziołami.
Ułóż omlet na talerzu i pokrój.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy