Bez względu na to, ile przekąsek jest na stole, uwagę zawsze przyciągają słone kabaczki. Chodzi o niezwykły kształt warzyw. A jeśli ugotujesz je zgodnie z tym przepisem, okaże się również bardzo smaczne! Radzę używać młodych kabaczków o małych rozmiarach.
Składniki
- Patisson - 2 kg
- czosnek - 4 ząbki
- Mieszanka groszku pieprzowego - 0,5 łyżeczka
- kwas cytrynowy - 1 art.
- cukier - 80 g
- sól - 100 g
- woda (filtrowane) – 2 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz Squash, pokrój duże okazy.
Złóż mieszankę papryki, obrane ząbki czosnku i Kabaczek do przygotowanych słoików.
Zalej wrzącą wodą, przykryj i odstaw na pół godziny.
Odcedź do rondla i ponownie zagotuj.
Wlej cukier, kwas cytrynowy i sól do słoików z squashem.
Wlej wrzącą wodę, sterylizuj przez 5 minut i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy