dania główne 22.01.2022

gulasz warzywny z kurczakiem i ryżem

40 min
6 porcji
Gulasz warzywny z kurczakiem i ryżem
gkrphoto, stock.adobe.com
0

Istnieje wiele przepisów na czyste gulasze warzywne, ale czasami nadal chcesz, aby danie było bardziej satysfakcjonujące. W takich przypadkach wystarczy dodać kurczaka i ryż. Lekki gulasz natychmiast staje się bardziej pożywny i kaloryczny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Filet z kurczaka opłucz, osusz ręcznikami papierowymi i pokrój.

Posiekaj bakłażana, marchewkę, paprykę, pomidory i obraną cebulę.

Roztop masło na patelni, dodaj kurczaka i smaż na złoty kolor. Upewnij się, że każdy kawałek jest zarumieniony ze wszystkich stron.

Dodaj cebulę, marchewkę, paprykę i gotuj przez 5 minut.

Dodaj bakłażany, pomidory i smaż przez kolejne 7 minut.

Dodaj umyty ryż, gorącą wodę i gotuj pod przykryciem przez 15 minut.

Sól, dodaj umytą kukurydzę i delikatnie wymieszaj. Wyłącz ogrzewanie i pozostaw gulasz pod przykryciem na 15 minut.

Podawaj gotowy gulasz na gorąco, posypując drobno posiekaną zieloną cebulą.

Olga Beznosiuk
Przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy