dania główne 25.01.2022

dorsz z soczewicą w piekarniku

45 min
4 porcje
Dorsz z soczewicą w piekarniku
zoryanchik, stock.adobe.com
0

Jeśli chcesz ugotować dorsza od razu z przystawką, nie muszą to być warzywa. Dziś proponuję upiec go z soczewicą. Okazuje się bardzo satysfakcjonujące, smaczne, a także podwójna porcja zdrowego białka! Soczewicy nie trzeba gotować z wyprzedzeniem - wszystko gotuje się od razu w piekarniku, a powiem Ci, jak to zrobić poprawnie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i lekko podsmaż je do miękkości na oliwie z oliwek.

Wymieszaj z umytą soczewicą i włóż do naczynia do pieczenia.

Natrzyj rybę przyprawami, ułóż na wierzchu i posyp oregano skórką.

Ostrożnie wlej wodę i piecz dorsza z soczewicą w piekarniku pod folią przez 30 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz