Jeśli chcesz ugotować dorsza od razu z przystawką, nie muszą to być warzywa. Dziś proponuję upiec go z soczewicą. Okazuje się bardzo satysfakcjonujące, smaczne, a także podwójna porcja zdrowego białka! Soczewicy nie trzeba gotować z wyprzedzeniem - wszystko gotuje się od razu w piekarniku, a powiem Ci, jak to zrobić poprawnie.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i lekko podsmaż je do miękkości na oliwie z oliwek.
Wymieszaj z umytą soczewicą i włóż do naczynia do pieczenia.
Natrzyj rybę przyprawami, ułóż na wierzchu i posyp oregano skórką.
Ostrożnie wlej wodę i piecz dorsza z soczewicą w piekarniku pod folią przez 30 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz