Taka słodka kasza jaglana z dynią z pewnością spodoba się zarówno dzieciom, jak i dorosłym. To wspaniałe obfite śniadanie, które rozweseli i doda energii na cały dzień. I po prostu piękne codzienne danie, które nawet początkujący z łatwością przygotuje.
Składniki
- proso - 300 g
- mleko - 400 ml
- woda - 200 ml
- cukier - 1 art.
- Dynia - 200 g
- suszone morele - 1 garść
- masło - 40 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz proso do czystej wody, posiekaj suszone morele i pokrój dynię w kostkę.
Wymieszaj wszystko i włóż do garnków.
Wymieszaj wodę z mlekiem, lekko podgrzej i rozpuść cukier w mieszaninie.
Wlej proso, dodaj masło i wyślij garnki do piekarnika na godzinę w temperaturze 160 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy