Winogrona Isabella dodają słodyczy, aromatu i niepowtarzalnego smaku pomidorom, nadając konserwacji szczególny urok. Ten przepis jest idealny dla tych, którzy lubią eksperymentować i szukają niezwykłych kombinacji zimowych preparatów.
Składniki
- pomidory (małe) – 600 g
- Winogrona (Izabela) – 300 g
- woda - 500 ml
- cukier - 1 art.
- sól - 1.5 łyżeczka
- ocet - 1 art.
- liście winogron - 1-2 kawałki
- ziele angielskie - 0.5 CZ. l.
- czosnek - 2 ząbki
- nasiona gorczycy - 1 CZ. l.
- Goździk - 2 Bud
Przepis na gotowanie krok po kroku
Włóż pomidory, winogrona, liście winogron, czosnek i wszystkie przyprawy do sterylnego słoika.
Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 20 minut.
Odcedź tę wodę i ponownie zagotuj z cukrem i solą. Dodaj ocet.
Wlej marynatę do słoika i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy