dżem z cukinii cytrynowej bez sterylizacji

50 min
12 porcji
Dżem z cukinii z cytryną bez sterylizacji
minadezhda, stock.adobe.com
0

Twoje gospodarstwo domowe nigdy nie zgadnie, że ten dżem jest zrobiony z cukinii! A co najważniejsze, jest przygotowywany bez sterylizacji. Wystarczy pokroić cukinię i cytryny, przykryć cukrem i zagotować. Bez komplikacji i długich procesów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cukinię opłucz i pokrój w drobną kostkę.

Cytryny sparzyć wrzącą wodą, obrać i pokroić na kawałki.

Złóż wszystkie półfabrykaty na patelnię, przykryj cukrem i pozostaw w temperaturze pokojowej na 3 godziny.

Postaw garnek na ogniu i zagotuj, gotuj przez 40 minut, od czasu do czasu mieszając.

Ułóż dżem w czystych, suchych słoikach i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy