pikantna cukinia na zimę

25 min
8 porcji
Pikantna cukinia na zimę
New Africa, stock.adobe.com
0

Pikantne marynaty są często podawane w celu podgrzania apetytu i jako przekąska do gorących napojów. Zwykle są to pomidory lub ogórki. Ale pikantna cukinia może być również pyszna. Wskazane jest konserwowanie młodych warzyw o cienkiej skórce.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cukinię pokrój w grube kółka.

Zmiel ostrą paprykę i obrany czosnek.

Złóż koperek, liście porzeczki i chrzanu, ostrą paprykę, czosnek, czarny pieprz do przygotowanych słoików.

Szczelnie ułóż cukinię, potrząsając nią kilka razy.

Zagotuj wodę, dodaj cukier i sól.

Wlej marynatę do słoików i sterylizuj przez 15 minut.

Wyjmij słoiki z wanny do sterylizacji, dodaj ocet i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy