sok z żółtych pomidorów na zimę

45 min
1 puszka 3 l
Sok z żółtych pomidorów na zimę
Oksana łaźnia, stock.adobe.com
0

Wyciskanie soku z żółtych pomidorów niewiele różni się od robienia zwykłego soku pomidorowego. Napój wygląda egzotycznie i elegancko i korzystnie uzupełni każdy stół. Spróbuj takiego soku z cheburekami lub pasztecikami mięsnymi, jest bardzo smaczny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pomidory opłucz i pokrój w plastry.

Przepuść przygotowane pomidory przez sokowirówkę.

Umieść sok w garnku do gotowania, dodaj sól i parasole koperkowe. Ponieważ żółte pomidory są słodsze niż ich czerwone krewni, nie dodamy cukru do napoju.

Doprowadź sok do wrzenia i na średnim ogniu, mieszając, gotuj przez 15 minut.

Wlej wrzący sok z żółtych pomidorów do wysterylizowanego trzylitrowego słoika i zwiń. Odwróć słoik z napojem do góry nogami, zawiń go i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Schłodzony sok przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy