grzyby we własnym soku na zimę

40 min
6 porcji
Grzyby we własnym soku na zimę
elena ray, stock.adobe.com
0

Będziesz potrzebować takiego przygotowania podczas gotowania zupy, gulaszu lub smażonych ziemniaków z grzybami. Ilość soli i przypraw jest minimalna, więc smak grzybów we własnym soku jest jak najbardziej naturalny.

Składniki

  • Grzyby - 2 kg
  • liść laurowy - 4 kawałki
  • czarny pieprz - 6 groszek
  • sól - 40 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj grzyby i pokrój na małe kawałki.

Wymieszaj grzyby z solą, przyprawami i włóż do słoików.

Sterylizuj przez 30 minut, zwiń, odwróć do góry nogami i owiń ciepłym kocem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy