śliwka z czosnkiem na zimę

20 min
8 porcji
Śliwka z czosnkiem na zimę
svittlana, stock.adobe.com
0

Zazwyczaj ucztom na Ferie Zimowe towarzyszą dania mięsne. Do nich należy podać śliwki z czosnkiem. Oryginalna przekąska zaskoczy gości apetycznym aromatem i niezwykłym, ale bardzo harmonijnym smakiem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść przyprawy, obrane ząbki czosnku i śliwki w słoikach.

Zalej wrzącą wodą, przykryj pokrywkami i pozostaw do ogrzania na 30 minut.

Odcedź do rondla i ponownie zagotuj. Dodaj cukier, sól i ocet.

Wlej wrzącą marynatę do słoików, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy