Kiszona kapusta z grzybami na zimę to smaczne i zdrowe danie, które można wykorzystać jako dodatek lub dodać do różnych zup i gulaszu. Używam borowików, które nadają kapuście wyjątkowy aromat i smak. Ale każdy zrobi. Przechowuj przedmiot w lodówce.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj marchewki, posiekaj kapustę.
Podgrzej wodę z solą, aż się rozpuści i pozwól solance ostygnąć.
Zalej kapustę solanką przez 5 minut, wyciśnij i wymieszaj z marchewką.
Dodaj kminek i pozostaw kapustę na 3-4 dni w komantowej temperaturze. Każdego dnia przebijaj go drewnianym szpikulcem do dołu.
Gotuj grzyby przez 10-15 minut we wrzącej wodzie, wrzuć do durszlaka i pokrój.
Włóż kapustę i grzyby warstwami do sterylnego słoika.
Zamknij i przechowuj przedmiot w zimnym miejscu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy