kapusta kiszona z grzybami na zimę

1 godz. 0 min.
2 porcje
Kapusta kiszona z grzybami na zimę
Sea Wave, stock.adobe.com
0

Kiszona kapusta z grzybami na zimę to smaczne i zdrowe danie, które można wykorzystać jako dodatek lub dodać do różnych zup i gulaszu. Używam borowików, które nadają kapuście wyjątkowy aromat i smak. Ale każdy zrobi. Przechowuj przedmiot w lodówce.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki, posiekaj kapustę.

Podgrzej wodę z solą, aż się rozpuści i pozwól solance ostygnąć.

Zalej kapustę solanką przez 5 minut, wyciśnij i wymieszaj z marchewką.

Dodaj kminek i pozostaw kapustę na 3-4 dni w komantowej temperaturze. Każdego dnia przebijaj go drewnianym szpikulcem do dołu.

Gotuj grzyby przez 10-15 minut we wrzącej wodzie, wrzuć do durszlaka i pokrój.

Włóż kapustę i grzyby warstwami do sterylnego słoika.

Zamknij i przechowuj przedmiot w zimnym miejscu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy