Konfitura z czarnej porzeczki

15 min
8 porcji
Konfitura z czarnej porzeczki
Nadia Kowalska, stock.adobe.com
0

Co roku robię konfiturę z czarnej porzeczki. Robię to z trzech powodów: jest prosty, zdrowy i pyszny. Jako zagęszczacz można stosować różne dodatki. Lubię gotować ze skrobią. Dzielę się z Tobą sprawdzonym przepisem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel czarną porzeczkę w blenderze.

Dodaj cukier, wymieszaj i pozostaw na 1,5-2 godziny.

Na małym ogniu doprowadzić masę do wrzenia.

Wymieszaj skrobię z zimną wodą i wlej do wrzącej konfitury, ciągle mieszając.

Gotuj wszystko razem przez 5 minut.

Ułóż konfiturę w słoikach, zwiń i pozostaw na jeden dzień w ciepłym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy