dżem z cukinii z pomarańczą i cytryną

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z cukinii z pomarańczą i cytryną
0

Jeśli jeszcze nie próbowałeś zrobić dżemu z cukinii, bardzo wiele przegapiłeś. Dzisiaj powiem Ci, jak to zrobić poprawnie. A dla jaśniejszego i bogatszego smaku z aromatem proponuję dodać trochę cytrusów. Jednocześnie pomarańcza i cytryna przedłużą okres przydatności do spożycia przedmiotu obrabianego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cukinię obrać i zetrzeć.

Oparz cytrynę i pomarańcze wrzącą wodą, pokrój ze skórką i usuń pestki.

Zmiel cytrusy blenderem lub maszynką do mięsa.

Połącz cytrusy, cukinię i cukier.

Doprowadzić do wrzenia i gotować dżem przez 40-45 minut na małym ogniu.

Umieść go w wysterylizowanych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy