pomidory we własnym soku z octem jabłkowym na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Pomidory we własnym soku z octem jabłkowym na zimę
zi3000, stock.adobe.com
0

To naturalne i zdrowe danie będzie idealnym dodatkiem do zimowego menu. Pomidory we własnym soku są używane w setkach i tysiącach przepisów, więc kilka słoików nigdy nie boli pod ręką. Aby były lepiej przechowywane, dodaj ocet jabłkowy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wyciśnij sok z 2.5 kg pomidorów w dowolny sposób.

Zagotuj, dodaj cukier, sól i przyprawy i gotuj przez 10 minut.

Ułóż całe pomidory i czosnek w wysterylizowanych słoikach.

Wlej ocet do gotującego się soku pomidorowego.

Napełnij pomidory i sterylizuj słoiki przez kolejne 15 minut.

Zwiń je na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy