Miłośnicy chaczapuri z niezwykłymi nadzieniami z pewnością docenią tę opcję. Jest mało prawdopodobne, aby często spotkać kurczaka z twarogiem w ojczyźnie potrawy w Gruzji, ale możesz śmiało gotować wszystko w domu. I wystarczy patelnia.
Składniki
do testu:
- matzoni - 150 ml
- mąka - 350 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- soda spożywcza - 0.5 łyżeczka
- cukier - 1 łyżeczka
- sól - 0.5 łyżeczka
- Olej roślinny - 3 art.
do nadzienia:
- filet z kurczaka - 150 g
- twaróg - 150 g
- śmietana - 3 art.
- Zieleń - 0.5 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel kurczaka na mięso mielone i wymieszaj z twarogiem, kwaśną śmietaną i posiekanymi ziołami.
Wymieszaj suche i mokre składniki ciasta i połącz obie masy.
Zagnieść ciasto do uzyskania gładkości, podzielić na części i rozwałkować.
Na każdą tortillę ułóż nadzienie, zawiń i ponownie rozwałkuj.
Smaż chaczapuri na małym ogniu pod przykryciem przez około 7 minut na stronę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy