pieczenie 22.07.2022

chaczapuri z kurczakiem i twarogiem na patelni

35 min
4 porcje
Chaczapuri z kurczakiem i twarogiem na patelni
Nadia Kowalska, stock.adobe.com
0

Miłośnicy chaczapuri z niezwykłymi nadzieniami z pewnością docenią tę opcję. Jest mało prawdopodobne, aby często spotkać kurczaka z twarogiem w ojczyźnie potrawy w Gruzji, ale możesz śmiało gotować wszystko w domu. I wystarczy patelnia.

Składniki

do testu:
  • matzoni - 150 ml
  • mąka - 350 g
  • jaja kurze - 1 rzecz
  • soda spożywcza - 0.5 łyżeczka
  • cukier - 1 łyżeczka
  • sól - 0.5 łyżeczka
  • Olej roślinny - 3 art.
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel kurczaka na mięso mielone i wymieszaj z twarogiem, kwaśną śmietaną i posiekanymi ziołami.

Wymieszaj suche i mokre składniki ciasta i połącz obie masy.

Zagnieść ciasto do uzyskania gładkości, podzielić na części i rozwałkować.

Na każdą tortillę ułóż nadzienie, zawiń i ponownie rozwałkuj.

Smaż chaczapuri na małym ogniu pod przykryciem przez około 7 minut na stronę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy