Mówię Ci, jak prawidłowo ugotować pyszną i aromatyczną wieprzowinę w gęstym kremowym sosie. W garnku okazuje się jeszcze lepiej, ponieważ nabiera wyjątkowego aromatu i smaku. Przed podaniem obficie posyp potrawę posiekanymi ziołami.
Składniki
- wieprzowina - 800 g
- bulion mięsny - 400 ml
- śmietana - 200 ml
- mąka - 2 art.
- Zieleń - 1 pęczek
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wieprzowinę, obtocz w mące i krótko podsmaż. Rozłóż go w doniczkach.
Dodaj cebulę pokrojoną w półpierścienie i przyprawy.
Napełnij wszystko bulionem ze śmietaną i piecz przez 40-50 minut w 180 stopniach.
Przed podaniem przykryj naczynie posiekanymi ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy