Odkąd powolna kuchenka pojawiła się w mojej kuchni, wypróbowałem wiele różnych przepisów. Między innymi bardzo podobało mi się gotowanie w nim duszonego kurczaka. Mięso jest miękkie, soczyste i niesamowicie smaczne!
Składniki
- kurczak (różne części) – 1 kg
- cebula - 1 rzecz
- Olej roślinny - 30 ml
- liść laurowy - 2 kawałki
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 łyżeczka
- sól - do smaku
- woda (oczyszczona) – 2 szklanki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz kurczaka, osusz i pokrój na małe kawałki.
Obierz cebulę i posiekaj.
Wlej olej roślinny do miski multicookera, włącz tryb "smażenie". Dodaj kawałki kurczaka i smaż na złoty kolor ze wszystkich stron.
Dodaj posiekaną cebulę i kontynuuj gotowanie przez kolejne 5 minut.
Dodaj sól, liść laurowy i mieszankę groszku. Wlej ciepłą wodę.
Zamknij pokrywkę, aktywuj tryb "duszenie" i gotuj przez 1 godzinę.
czy podobał Ci się przepis?
2 komentarzy