Marynata jest potrzebna, aby mięso było smaczniejsze, aromatyczne i delikatniejsze. Dotyczy to nie tylko kurczaka czy wieprzowiny, ale także rzadszych produktów. Na przykład mam moją sekretną marynatę przepiórczą w piekarniku, którą chcę się z wami podzielić.
Składniki
- cebula - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 50 ml
- sos sojowy - 50 ml
- sok pomarańczowy - 50 ml
- liść laurowy - 2 kawałki
- Badian - 2 gwiazdki
- Goździk - 2 Bud
- Mieszanka groszku pieprzowego - 0.5 CZ. l.
- kolendra - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cebulę w krążki.
Połącz sos sojowy, olej i sok pomarańczowy.
Wymieszaj wszystkie składniki razem i marynuj przepiórkę przez co najmniej pół godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy