sosy 14.06.2023

sos żurawinowy do mięsa

10 min
4 porcje
Sos żurawinowy do mięsa
Alex Bayev, stock.adobe.com
0

Ten przepis można stosować nawet zimą, ponieważ jagody są bardzo często sprzedawane zamrożone. Sos żurawinowy do mięsa jest słodko-kwaśny i lekko cierpki. Pamiętaj, że masa staje się grubsza, gdy się ochładza.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel żurawinę w blenderze.

Wymieszaj masę jagodową z solą, cukrem i kolendrą.

Zagotuj na małym ogniu, wlej wino i gotuj przez 2 minuty.

Wymieszaj skrobię z zimną wodą i wlej cienkim strumieniem do gotującego się sosu.

Gotuj wszystko razem przez 3-5 minut, od czasu do czasu mieszając.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy