przekąski 17.06.2023

pasztet grzybowy z pieczarek

30 min
4 porcje
Pasztet grzybowy z pieczarek
Tetiana, stock.adobe.com
0

Najczęściej pieczarki są marynowane, smażone i pieczone. Niestety niewiele osób przygotowuje pasztet grzybowy z pieczarek. Niemniej jednak jest prosty, smaczny i bardzo satysfakcjonujący. Może być rozmazany na chlebie, używany jako nadzienie do eklerów, ciast i naleśników.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj pieczarki i obraną cebulę.

Rozgrzej olej roślinny na patelni, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.

Dodaj pieczarki i gotuj przez 7-10 minut, często mieszając.

Obierz jajka i posiekaj.

Umieść smażone grzyby z cebulą, jajka na twardo, masło, sól i przyprawy w misce blendera.

Zmiel blenderem do uzyskania gładkości. W razie potrzeby dodaj więcej przypraw i soli.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy