Trochę pomidorów i koncentratu pomidorowego nadaje kawiorowi z bakłażana piękny i apetyczny czerwony kolor. Można go zwinąć w słoiki, ale radzę gotować po trochu i jeść tak świeżo, jak to możliwe. Podwójna przyjemność!
Składniki
- bakłażany - 4 kawałki
- pomidory - 3 kawałki
- papryka - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 4 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- Olej roślinny - 80 ml
- pasta pomidorowa - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Nakłuj bakłażany widelcem i wyślij je z pieprzem do piekarnika w temperaturze 200 stopni.
Po 15 minutach wyjmij bakłażana, a po 25 pieprz. Ostudź i obierz Skórki.
Drobno posiekaj cebulę, smaż na złoty kolor i wymieszaj z koncentratem pomidorowym.
Obierz pomidory, posiekaj w blenderze lub na tarce i wyślij do cebuli. Dusić przez 5 minut.
Przełóż wszystkie składniki przez maszynkę do mięsa, dodaj olej i przyprawy do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy