przekąski 08.02.2022

kawior z bakłażana z pomidorami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Kawior z bakłażana z pomidorami
Marina Dolbus, stock.adobe.com
0

Trochę pomidorów i koncentratu pomidorowego nadaje kawiorowi z bakłażana piękny i apetyczny czerwony kolor. Można go zwinąć w słoiki, ale radzę gotować po trochu i jeść tak świeżo, jak to możliwe. Podwójna przyjemność!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Nakłuj bakłażany widelcem i wyślij je z pieprzem do piekarnika w temperaturze 200 stopni.

Po 15 minutach wyjmij bakłażana, a po 25 pieprz. Ostudź i obierz Skórki.

Drobno posiekaj cebulę, smaż na złoty kolor i wymieszaj z koncentratem pomidorowym.

Obierz pomidory, posiekaj w blenderze lub na tarce i wyślij do cebuli. Dusić przez 5 minut.

Przełóż wszystkie składniki przez maszynkę do mięsa, dodaj olej i przyprawy do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy