przekąski 22.01.2022

chipsy dyniowe w piekarniku

3 godz. 0 min.
4 porcje
Chipsy dyniowe w piekarniku
istetiana, stock.adobe.com
0

Chipsy niekoniecznie są przerażającymi i okropnymi tłuszczami, smakami i kaloriami. Wysokiej jakości domowe chipsy to całkiem zdrowa przekąska, z której zadowolą się nawet dzieci. Kolejnym plusem domowego gotowania jest to, że nie musisz ograniczać się do ziemniaków. Na przykład, oto chipsy z dyni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz dynię i pokrój w cienkie plasterki ostrym nożem lub obieraczką do warzyw.

Ułóż plastry na pergaminie w jednej warstwie, aby się nie stykały. Posyp wszystko równomiernie solą i przyprawami.

Suszyć chipsy dyniowe w piekarniku w temperaturze 50-70 stopni przez około 2 godziny.

Średni czas gotowania waha się od 1 do 3 godzin, w zależności od piekarnika i soczystości dyni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy