Chcesz nauczyć się gotować naprawdę soczyste koreańskie marchewki? Skorzystaj z tego przepisu! Opisuje kilka sztuczek, dzięki którym przekąska jest po prostu idealna. Spróbuj, a wynik mile cię zaskoczy!
Składniki
- marchew - 600 g
- czosnek - 3 ząbki
- ocet jabłkowy - 1 art.
- Olej roślinny - 3 art.
- chmiel-suneli - 0,5 łyżeczka
- mielona czerwona papryka - 0,5 łyżeczka
- cukier - 2 łyżeczka
- sól - 0,5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz marchewki i zalej zimną wodą przez 2 godziny.
Wyjmij marchewki z wody, osusz papierowymi serwetkami i zetrzyj na specjalnej tarce.
Dodaj cukier, sól i wymieszaj, dobrze ugniatając rękami. Przykryj i odłóż na bok na 15-20 minut.
Dodaj ocet, przyprawy i rozgrzany do czerwoności olej.
Wyciśnij czosnek przez prasę, wymieszaj i wstaw do lodówki na kilka godzin.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy