przekąski 10.02.2022

soczyste marchewki po koreańsku

15 min
4 porcje
Soczyste marchewki po koreańsku
bbivirys, stock.adobe.com
0

Chcesz nauczyć się gotować naprawdę soczyste koreańskie marchewki? Skorzystaj z tego przepisu! Opisuje kilka sztuczek, dzięki którym przekąska jest po prostu idealna. Spróbuj, a wynik mile cię zaskoczy!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz marchewki i zalej zimną wodą przez 2 godziny.

Wyjmij marchewki z wody, osusz papierowymi serwetkami i zetrzyj na specjalnej tarce.

Dodaj cukier, sól i wymieszaj, dobrze ugniatając rękami. Przykryj i odłóż na bok na 15-20 minut.

Dodaj ocet, przyprawy i rozgrzany do czerwoności olej.

Wyciśnij czosnek przez prasę, wymieszaj i wstaw do lodówki na kilka godzin.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy