Radzę zawsze trzymać w lodówce słoik z tuńczykiem w puszce lub sardynkami. Można z nich szybko przygotować obfitą sałatkę, zupę lub kanapkę. Pyszna jest również bułka pita z konserwami rybnymi. Przygotujmy go dzisiaj.
Składniki
- konserwy rybne (w oleju) – 200 g
- jaja kurze (gotowane) – 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- Zieleń (Dowolna) – jedna trzecia wiązki
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- majonez - 3 art.
- Pita (cienki) – 1 liść
Przepis na gotowanie krok po kroku
Włóż konserwy rybne do miski i rozgnieć widelcem.
Posiekaj warzywa, obrane jajka i cebulę.
Wsyp zmiażdżone składniki do miski z konserwami rybnymi, dodaj zmielony pieprz, sól i wymieszaj.
Rozłóż chleb pita na stole, posmaruj majonezem.
Rozłóż nadzienie, spłaszcz i zwiń ciasną bułkę.
Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 2 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy