przekąski 05.07.2023

Chude sajgonki

10 min
4 porcje
Chude sajgonki
Nataliia, stock.adobe.com
0

Wegetarianie i miłośnicy soczystych warzyw pokochają chude sajgonki. Azjatycką przekąskę można zabrać ze sobą na piknik lub w podróż. Dla wygody polecam każdą rolkę osobno owinąć folią.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj czerwoną kapustę i wymieszaj z masłem.

Zmiel marchewki i obraną paprykę.

Umieść papier ryżowy w zimnej wodzie na 15 sekund.

Umieść papier ryżowy na desce, ułóż liście szpinaku i czerwoną kapustę na wierzchu.

Dodaj marchewkę, paprykę i skrop sokiem z cytryny.

Wsuń boki do środka i zwiń ciasną rolkę. Powtórz procedurę z pozostałymi półfabrykatami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy