Wegetarianie i miłośnicy soczystych warzyw pokochają chude sajgonki. Azjatycką przekąskę można zabrać ze sobą na piknik lub w podróż. Dla wygody polecam każdą rolkę osobno owinąć folią.
Składniki
- marchew - 250 g
- papryka - 250 g
- czerwona kapusta - 250 g
- oliwa z oliwek - 1 art.
- szpinak - 50 g
- sok z cytryny - 2 art.
- papier ryżowy - 4 liścia
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj czerwoną kapustę i wymieszaj z masłem.
Zmiel marchewki i obraną paprykę.
Umieść papier ryżowy w zimnej wodzie na 15 sekund.
Umieść papier ryżowy na desce, ułóż liście szpinaku i czerwoną kapustę na wierzchu.
Dodaj marchewkę, paprykę i skrop sokiem z cytryny.
Wsuń boki do środka i zwiń ciasną rolkę. Powtórz procedurę z pozostałymi półfabrykatami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy