sok z czerwonej porzeczki na zimę bez sterylizacji

30 min
4 porcje
Sok z czerwonej porzeczki na zimę bez sterylizacji
tycoon101, stock.adobe.com
0

W szczycie sezonu świeżych owoców i jagód uwielbiam zwijać nie tylko dżemy i kompoty do słoików, ale także domowy sok. Dzisiaj powiem Ci, jak zrobić taki sok z czerwonej porzeczki, aby stał przez całą zimę bez sterylizacji. Przechowuj go tylko w chłodnym miejscu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj porzeczki, oderwij gałązki i zalej wodą.

Doprowadzić do wrzenia, gotować przez 5 minut i zmielić przez sito.

Dodaj cukier do smaku i gotuj sok przez kolejne 2-3 minuty po ugotowaniu.

Wlej go do czystych, suchych słoików i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy