
Z przyjemnością podzielę się z wami niezwykłym przepisem na kiszone ogórki-z selerem. Sprawią, że Twoja codzienna dieta będzie znacznie bardziej zróżnicowana. I prawda jest taka, że każda gospodyni ma swój własny sekret takich półfabrykatów. Ale kto powiedział, że powinien być sam?
Składniki
- ogórki - 2 kg
- korzeń selera - 1 rzecz
- czosnek - 1 Głowa
- seler - 2 stem
- seler (liście) – 1 pęczek
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 art.
- woda - 1 L
- sól - 1 art.
- cukier - 2 art.
- ocet - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Moczyć ogórki w zimnej wodzie przez kilka godzin.
Losowo pokrój korzeń, łodygi i liście selera. Obierz czosnek.
Ułóż wszystko w wysterylizowanych słoikach i dodaj pieprz.
Zalej puste miejsca wrzącą wodą i pozostaw pod pokrywkami na 20 minut. Spuścić wodę.
Zagotuj czystą wodę z solą, cukrem i octem.
Napełnij ogórki i zwiń je na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy