lecho z zielonej fasoli na zimę

55 min
8 porcji
Lecho z zielonej fasoli na zimę
yaroshenko, stock.adobe.com
0

Uprawiałeś zieloną fasolę w kraju lub kupiłeś ją w okazyjnej cenie? Zdecydowanie musisz zaopatrzyć się w nią na zimę. Świetną opcją byłoby lecho z zielonej fasoli. Przepis niewiele różni się od standardowego, ale nadal istnieje kilka ważnych różnic.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj zieloną fasolkę i obraną cebulę.

Pomiń pomidory i obraną paprykę przez maszynę do mięsa.

Wlej masę pomidorów i papryki do rondla. Dodaj cukier, sól, przyprawy i gotuj przez 15 minut.

Osobno smaż zieloną fasolkę na oleju przez 8-10 minut.

Dodaj cebulę i smażoną fasolę do garnka. Przykryj i gotuj wszystko razem przez 30 minut.

Wlej ocet, zdejmij z ognia i zamknij w przygotowanych słoikach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy