makrela w puszkach z warzywami na zimę

1 godz. 20 min.
2 porcje
Makrela w puszkach z warzywami na zimę
lester120, stock.adobe.com
0

Najsmaczniejsza makrela w puszkach na zimę - z warzywami. I możesz go ugotować na wiele różnych sposobów. Tym razem chcę podzielić się z wami jednym z nich. Nie martw się, gotowanie konserw rybnych jest znacznie łatwiejsze niż się wydaje.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę i marchewkę i lekko podsmaż na oleju.

Dodaj pomidory i sok pomidorowy, a także sól, cukier i przyprawy. Dusić przez 15 minut.

Gotuj makrelę przez 10-15 minut w słonej wodzie, ostudź i podziel na kawałki.

Dodaj kawałki do warzyw i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.

Wlej ocet, podgrzej jeszcze minutę i zwiń konserwy do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy