sałatki 22.01.2022

Sałatka z pieczoną czerwoną rybą, szpinakiem i pomarańczą

30 min
3 porcje
Sałatka ze smażoną czerwoną rybą, szpinakiem i pomarańczą
grinchh, stock.adobe.com
0

Restauracje często zaskakują gości wyśmienitymi sałatkami rybnymi. Ale w domu możesz też gotować równie smaczne potrawy. Na przykład ten przepis daje po prostu pyszną sałatkę. Ziarna granatu doskonale podkreślają smak ryby.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pomarańczę sparzyć wrzącą wodą, obrać, obrać i pokroić.

Opłucz czerwoną rybę, osusz i pokrój na małe kawałki.

Rozgrzej olej roślinny na patelni, połóż rybę i smaż do miękkości na szybkim ogniu.

Połóż rybę na talerzu i skrop sokiem z cytryny.

Połącz sałatkę, pomarańczę, ryby i ziarna granatu.

Dodaj sól, oliwę z oliwek i wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy