Restauracje często zaskakują gości wyśmienitymi sałatkami rybnymi. Ale w domu możesz też gotować równie smaczne potrawy. Na przykład ten przepis daje po prostu pyszną sałatkę. Ziarna granatu doskonale podkreślają smak ryby.
Składniki
- czerwona ryba - 300 g
- Mieszanka sałatek - 200 g
- pomarańcza - 1 rzecz
- granat (ziarna) – 3 art.
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- Olej roślinny - 2 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sól morska - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pomarańczę sparzyć wrzącą wodą, obrać, obrać i pokroić.
Opłucz czerwoną rybę, osusz i pokrój na małe kawałki.
Rozgrzej olej roślinny na patelni, połóż rybę i smaż do miękkości na szybkim ogniu.
Połóż rybę na talerzu i skrop sokiem z cytryny.
Połącz sałatkę, pomarańczę, ryby i ziarna granatu.
Dodaj sól, oliwę z oliwek i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy