Kuchnia Orientalna jest wizualnym dowodem na to, jak dobrze komosa ryżowa pasuje do roślin strączkowych. W tej sałatce polecam używać nie tylko fasoli, ale także czegoś innego-na przykład ciecierzycy lub soczewicy. Aby uzyskać pikantność, dodaj zioła i ostrą paprykę.
Składniki
- komosa ryżowa - 100 g
- soczewica (gotowane) – 100 g
- fasola (gotowany) – 100 g
- marchew - 1-2 kawałki
- awokado - 1 rzecz
- pietruszka - 4 gałązki
- mięta - 2 gałązki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj komosę ryżową zgodnie z instrukcją, dopraw oliwą z oliwek i ostudź.
Zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce, pokrój awokado i posiekaj natkę pietruszki z miętą.
Dodaj fasolę z soczewicą, Wrzuć sałatkę i skrop sokiem z cytryny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy