Czasami powinieneś rozpieszczać się pysznym, nawet na specjalną okazję. Na przykład możesz zrobić przepyszną sałatkę z czerwonej ryby, rukoli i ananasa. Danie okazuje się piękne, smaczne i bardzo zdrowe. W razie potrzeby można dodać sezam lub nasiona lnu.
Składniki
- czerwona ryba (lekko solony) – 200 g
- rukola - 30 g
- ananas (w puszkach) – 150 g
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę na cienkie plasterki.
Opłucz rukolę, strząśnij i połóż do wyschnięcia na ręczniku.
Pokrój ananasa w puszkach na małe kawałki.
Połącz rukolę, czerwoną rybę i ananasy.
Dodaj sok z cytryny, olej, sól i mielony pieprz. Delikatnie wymieszaj sałatkę specjalnymi szczypcami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy