sałatki 22.01.2022

Sałatka z czerwonej ryby, rukoli i ananasa

15 min
2 porcje
Sałatka z czerwonej ryby, rukoli i ananasa
Sea Wave, stock.adobe.com
0

Czasami powinieneś rozpieszczać się pysznym, nawet na specjalną okazję. Na przykład możesz zrobić przepyszną sałatkę z czerwonej ryby, rukoli i ananasa. Danie okazuje się piękne, smaczne i bardzo zdrowe. W razie potrzeby można dodać sezam lub nasiona lnu.

Składniki

  • czerwona ryba (lekko solony) – 200 g
  • rukola - 30 g
  • ananas (w puszkach) – 150 g
  • mielony czarny pieprz - do smaku
  • sól - do smaku
  • oliwa z oliwek - 2 art.
  • sok z cytryny - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój czerwoną rybę na cienkie plasterki.

Opłucz rukolę, strząśnij i połóż do wyschnięcia na ręczniku.

Pokrój ananasa w puszkach na małe kawałki.

Połącz rukolę, czerwoną rybę i ananasy.

Dodaj sok z cytryny, olej, sól i mielony pieprz. Delikatnie wymieszaj sałatkę specjalnymi szczypcami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy