sosy 31.10.2022

marynata do pieczarek na grillu z majonezem i czosnkiem

15 min
4 porcje
Marynata do pieczarek na grillu z majonezem i czosnkiem
0

Pikantny smak czosnku i majonezu w marynacie sprawi, że pieczarki będą niesamowitym daniem na grillu. Takie grzyby jedzą szybciej niż mięso na każdym pikniku!

Składniki

  • pieczarki - 0.5 kg
  • majonez - 4 art.
  • sok z cytryny - 2 łyżeczka
  • czosnek - 2 ząbek
  • sól - do smaku

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj składniki, opłucz i osusz pieczarki.

Marynata do pieczarek na grillu z majonezem i czosnkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

W misce wymieszaj majonez, sok z cytryny, czosnek i sól.

Marynata do pieczarek na grillu z majonezem i czosnkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Przenieś pieczarki do głębokiego pojemnika, dodaj marynatę, dobrze wymieszaj i pozostaw grzyby na 1 godzinę w lodówce.

Marynata do pieczarek na grillu z majonezem i czosnkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Foto: Aleksandra Maksimova

Aleksandra Maksimova
przepis dodał (a):
Aleksandra Maksimova
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy