sosy 31.10.2022

marynata do pieczarek na grillu

10 min
4 porcje
Marynata do pieczarek na grillu
0

Aby grzyby na grillu pozostały soczyste, wystarczy przygotować dla nich najprostszą marynatę. Minimum składników i minimum czasu. Smaż grzyby kapeluszem do dołu, aby cały sok pozostał w nim!

Składniki

  • pieczarki - 0.5 kg
  • majonez - 2 art.
  • oliwa z oliwek - 2 art.
  • sól - do smaku
  • mielony czarny pieprz - do smaku

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dokładnie opłucz i osusz pieczarki.

Marynata do pieczarek na grillu: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Połącz majonez, masło, sól i zmielony czarny pieprz.

Marynata do pieczarek na grillu: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Dodaj marynatę do grzybów i pozwól im parzyć przez co najmniej pół godziny podczas rozpalania grilla.

Marynata do pieczarek na grillu: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Foto: Aleksandra Maksimova

Aleksandra Maksimova
przepis dodał (a):
Aleksandra Maksimova
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy