Innym produktem, którego pytanie o zbiór pojawia się co roku, jest zielona fasola. Ponieważ zdobycie świeżej zimy jest prawie nierealne za jakiekolwiek pieniądze. Najczęściej jest zamrażany. Ale jeśli w zamrażarce nie ma miejsca lub po prostu chcesz różnorodności, możesz ją zachować.
Składniki
- fasolka szparagowa - 600 g
- sól - 2 łyżeczka
- cukier - 1 łyżeczka
- Goździk - 4 Bud
- ocet - 4 art.
- ziele angielskie - 10 groszek
- woda - 1 szklanka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj zieloną fasolkę przez 2-3 minuty we wrzącej wodzie, spłucz zimną wodą i włóż do sterylnych słoików.
Zagotuj wodę ze wszystkimi przyprawami i resztą składników i zalej fasolę marynatą.
Sterylizuj słoiki w garnku z wrzącą wodą przez około 20 minut i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy