SOS berberysowy do mięsa na zimę

45 min
2 porcje
SOS berberysowy do mięsa na zimę
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Krzewy berberysu zawsze zachwycają obfitymi zbiorami. A jego słodko-kwaśne jagody - ich wszechstronność. Nadają się nie tylko do robienia dżemu lub suszenia. Na szczególną uwagę zasługuje SOS berberysowy do mięsa, który zachwyci Cię zimą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz berberys, dodaj cynamon i duś do miękkości.

Zmielić masę przez sito.

Dodaj zmielone goździki, cukier, imbir i przyprawy do smaku.

Doprowadź sos do wrzenia i zagotuj do pożądanej gęstości na małym ogniu.

Zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy