Lecho to jedno z najlepszych przetworów warzywnych na świecie, nie tylko dlatego, że jest pyszne. Ale także ze względu na imponującą wszechstronność. Jest to sałatka, przystawka i niezależne danie warzywne. Można go również dodawać do zup, gulaszów, gdziekolwiek chcesz. Dzisiaj powiem ci więcej o lecho z papryki z pomidorami i fasolą.
Składniki
- fasola - 300 g
- pomidory - 1.5 kg
- papryka - 1 kg
- ostra czerwona papryka - 200 g
- Olej roślinny - 120 ml
- ocet - 50 ml
- sól - 20 g
- cukier - 50 g
- czosnek - 1 Głowa
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz fasolę wcześniej przez noc i gotuj do miękkości.
Zmiel pomidory w maszynce do mięsa. Dodaj masło, cukier i sól i zagotuj.
Gotuj pomidory przez 10 minut. Dodaj posiekaną paprykę i ostrą paprykę.
Gotuj lecho przez kolejne pół godziny.
Dodaj fasolę. Kontynuuj gotowanie lecho.
Po kolejnych 10 minutach dodaj ocet i mielony czosnek.
Po kolejnych 5 minutach zwiń lecho w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy