syrop porzeczkowy na zimę

2 godz. 0 min.
2 porcje
Syrop porzeczkowy na zimę
Ulia Koltyrina, stock.adobe.com
0

Porzeczki są bogate w witaminy i minerały niezbędne do utrzymania zdrowego organizmu. I jest po prostu pyszny, więc syrop porzeczkowy jest wielokrotnie przydatny do słodkich śniadań, deserów, wypieków i naleśników. W końcu można go po prostu dodać do herbaty.

Składniki

  • porzeczka - 2 szklanki
  • woda - 1 szkło
  • cukier - 1.5 szklanki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę z cukrem i gotuj syrop przez 3 minuty.

Włóż tam porzeczki i gotuj przez kolejne 15 minut.

Zmiel syrop przez sito, ponownie zagotuj i wlej do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy