półfabrykaty na zimę
16.03.2023
język teściowej z bakłażana z czosnkiem i pieprzem na zimę
1 godz. 0 min.
2 porcje
Jedną z najpopularniejszych przekąsek z bakłażana jest język teściowej. Każda gospodyni ma swoje sekrety jego przygotowania. Złap moją ulubioną opcję-ostry bakłażan z czosnkiem i pieprzem. Nie wyobrażam sobie już bez nich świątecznej uczty.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz pomidory i zmiksuj w blenderze.
Dodaj sól, cukier, olej i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut.
Dodaj pokrojone w plasterki bakłażany i gotuj przez kolejne 10 minut.
Dodaj paprykę pokrojoną w paski, a po kolejnych 7 minutach posiekany czosnek i chili.
Gotuj przekąskę przez kolejne 5 minut, wlej ocet i zwiń język teściowej do sterylnych słoików.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy